Какъв цвят да изберете за вашия хол

Цветът, който ще изберете за стаята си е отражение на вас самите. Преди да се откажете от белия цвят, да се върнем назад и да помислим: Това ли е правилният цвят за вас? Какви са вашите цели за изграждане интериора на хол? Искате ли място за социализиране и семейна атмосфера, или художествена изложба? Готови ли сте да инвестирате в нови мебели, или най-добре да заложите на това, което вече имате? Колко сте готови да платите, за да украсят вашия хол? Дизайнът и бюджет са два основни фактора, които трябва да имате предвид при избора на цветове за него.

 

Съвети при избора основната концепция, използвана в интериорния дизайн. При избора на цветове е правило съотношението да варира: 60% от доминиращ цвят, 30% вторичен цвят и 10% акцентиращи цветове. Акцентиращи цветове обикновено са смели или по-ярки цветове, които се използват, за да се подчертае или да създадете някаква разлика в стаята. Ако имате проблеми при избора на цветове, които искате да използвате във вашата всекидневна, опитайте се да погледнете в гардероба си. Цветовете, които ще намерите в гардероба могат да бъдат от добра отправна точка. Идеята е да разгледате различни интериори за изграждане и обзавеждане на домове. Без значение какво ще изберете, уверете се, че сте приложили подходящата цветова схема за всичко, от пода до тавана, през мокет, диван, възглавници и други декорации.

 

 

Модерни цветове – модерният дизайн е минималистичен, без много екстри и декоративни материали. Модерните мебели обикновено са в прави линии, полирани повърхности и геометрични фигури и форми. Цветове, често са свързвани с модерен дизайн с неутрални цветове като черно, бяло и сиво. Ако тези цветове не са достатъчни за вашия хол, може да излеете живи цветове на стената. За целта поставете парче от мебели или поразително произведение на изкуството. Тези цветове акцент са използвани, за да се постигне по-голям контраст, или привличане на вниманието към определен район, в хола. Представете си ярко-червено кресло в стаята, която съдържа черно и бяло, както с господстващ вторичен цвят. Минимализъм и модерен бял цвят са идеална комбинация. Един от модните цветове, които също често се използва в съвременния хол е сив.