Еко дизайн и цветната палитра в мебели и интериор на дома

Освен усмивка и красиви комплименти всеки дом може да дари с голяма доза настроение, позитивизъм и дори здраве. Научно е установено, че изборът на цветове за интериора може да зарадва и значително да повиши качеството на добрите решения. Предлагаме ви да положите малко старание и да отделите време, за да изберете правилната палитра цветове за мебели и интериор на дома. Ето и някои специфики около тях:

 

Традиционните цветове – традиционен дизайн е съществен въпрос. За всекидневната, която използва мебели със стил от 18-ти и 19-ти век. Този дизайн е приложими за хора, които искат да изразят елегантност и лукс в дома. Цветовете, които се използват най-често в тези стаи са среден тон, не натрапчиви или прекаляващо пищни. Те съдържат цветовете и моделите на мебелите, който са избрани. Бяло и други неутрални цветове обикновено се използват за стените, докато богатите нюанси на червено, синьо или кафяво могат да се инсталират чрез флорални и карирани модели с мебели. Кафявият цвят винаги дава топлина в пространството. Традиционните цветове обикновено се комбинират с бяло. Съвременни цветове – са друг често използван стил, който се основава на естествени цветове като меки нюанси, включително кафяво и сиво.

Целта на този стил е да създаде комфортна обстановка, без остри ъгли и ненужни цветни проби или сложни форми. Модерните стаи трябва да са едва забележими и прости, приглушени цветове, които не се потушават за сетивата. Традиционният стил включва теми от традиционни и модерни стилове, които придават на стаята неподвластна на времето чувственост, придружени едновременно от проста и елегантна визия. Традиционните елементи като мебели с флорални или карирани десени и дървени нюанси могат да бъдат комбинирани с прости мебели от модерен дизайн. Преходни цветови схеми могат да включват жълто-кафяв цвят на съвременен дизайн, ванилия и бежово, с богати цветове традиционен дизайн. Например бежов диван с възглавници от кестени, на фона на богата, махагонов клуб стол. В тези помещения разположение остава по-широката гама от цветове, с които можете да работите. Електриковият стил или комбинация от няколко различни стила също може да е много ексклузивна. Целта на този стил е да събере на едно място различни аспекти от различни стилове. Този стил не е от значение кой цвят ще изберете, стига те да се слее с останалата част от помещението.